Bereid je stapsgewijs voor op de Berden Voorjaarsloop

2 februari 2020

Loop jij binnenkort de Berden Voorjaarsloop? Een goede voorbereiding is dan essentieel!

1 week voor de start

Twee dingen zijn erg belangrijk: goed eten en voldoende rust. Train niet te veel om oververmoeidheid te voorkomen aan de start van de wedstrijd. Rust zorgt voor herstel. Herstel zorgt voor een betere prestatie!

Check alle praktische informatie van de Berden Voorjaarsloop. Al onze deelnemers krijgen op tijd allerlei handige informatie over het event. Breng het te lopen parcours in kaart en ga na welke faciliteiten er zijn. Een goede voorbereiding scheelt een hoop spanning op de dag zelf.

Dag voor de start

Check van tevoren het weerbericht, zodat je weet welke sportkleding je klaar kunt leggen. Inventariseer ook of je voldoende sportvoeding en sportdrank in huis hebt. Daarnaast kun je de dag voor de loop het beste een voedzame maaltijd eten. Bijvoorbeeld pasta. Leg bij je sportkleding ook je hardloopschoenen, bidon en eventuele hartslagmeter neer. Een goede voorbereiding zorgt voor rust in je hoofd. Ga lekker op tijd naar bed om fit te zijn voor morgen.

De dag van de start

Sta op tijd op en geniet van een goed gevuld ontbijt. Eet niets anders dan normaal, zodat zowel jij als je maag niet verrast worden. Eenmaal bij de start aangekomen, luidt het startschot in 3,2,1. Go! Begin langzaam en verspreid je energie over de hele loop, zodat je hem met een goed gevoel kunt uitlopen. En het belangrijkste… Geniet ervan en wees op het einde trots op de prestatie die je hebt afgelegd.